Wallonië

Een vestiging die uw ambities waarmaakt

Het Waalse grondgebied telt 224 activiteitenparken, waaronder 7 wetenschappelijke parken, 6 logistieke gebieden en 11 multimodale infrastructuren op een oppervlakte van meer dan 12.000 hectare. Deze zones worden met name gekenmerkt door een ruime beschikbaarheid en redelijke prijzen. Bovendien zijn alle voorzieningen aanwezig (water, elektriciteit, telecom, riool en naargelang het geval gas en optische vezel) en zijn ze rechtstreeks verbonden met de Waalse onderzoeks- en ontwikkelingscentra.

Deze databank is voor promotionele doeleinden en het opzetten van een netwerk voor operatoren die actief zijn op het gebied van het onthaal van economische activiteiten en bedrijven die zich in Wallonië willen vestigen.

Deze databank geeft u rechtstreekse toegang tot het merendeel van de vestigingsmogelijkheden in Wallonië. Of dit nu gebeurt op basis van geografische criteria of economische criteria, verken de mogelijkheden die Wallonië biedt om uw droomlocatie te vinden.

The place born to B

Een historische economie

Een historische economie

Wallonië was de bakermat van de industriële revolutie op het Europese vasteland. Vandaag is de economische structuur in hoge mate gediversifieerd en is de gewestelijke economische activiteit vooral rond industriële gebieden en universitaire centra geconcentreerd.

Het hart van Europa

Het hart van Europa

Wallonië ligt vlakbij de grootste steden van West-Europa en Brussel, de zetel van de belangrijkste internationale en multinationale instellingen: Europese Commissie, Europees Parlement, NAVO, Eurocontrol, 1500 internationale organisaties, 160 ambassades, Europese professionele verenigingen en federaties …

Een op de wereld gerichte economie

Een op de wereld gerichte economie

Wallonië is één van de meest autonome gewesten ter wereld en heeft de juridische bevoegdheid om rechtstreekse internationale betrekkingen aan te gaan binnen de sfeer van zijn bevoegdheden.

Directe verbinding

Directe verbinding

Parijs, Straatsburg, Londen, Amsterdam, Den Haag, Luxemburg, Frankfürt en Genève zijn binnen enkele uren te bereiken. Alle beslissings- en machtscentra in Europa zijn rechtstreeks verbonden met Wallonië.

Een uitmuntend niveau

Een uitmuntend niveau

6 concurrentiepolen (lucht- en ruimtevaart, agro-industrie, mechanische bouwkunde, gezondheidszorg, transport en logistiek, chemie en duurzame materialen) alsook een actief clusteringbeleid.

http://www.polesdecompetitivite.eu

Het meest compacte wegennet van Europa

Het meest compacte wegennet van Europa

Met 842 km autoweg zorgt Wallonië voor optimale verbindingen naar de belangrijkste Europese steden. Binnen 4 uur bereikt u al een bevolking van 58,8 miljoen mensen en binnen een dag rijden een zone met 370 miljoen consumenten, ofwel een twintigtal grote steden.

Uitstekende spoor- en waterwegen

Uitstekende spoor- en waterwegen

Wallonië is bereikbaar via 4 belangrijke lijnen op het Europese net. Elk jaar wordt er 13 miljoen ton getransporteerd over de 1605 km spoorlijn, wat 3700 personen werkgelegenheid geeft. Ook is Wallonië één van de weinige Europese haltes van de HST-vrachtverkeer.

De Autonome Haven van Luik is de op twee na grootste binnenhaven van Europa, in het hart van het Rijn-Schelde-Maas bekken met directe toegang tot de belangrijkste mondiale havenpool (Antwerpen, Rotterdam, Gent, Zeebrugge).

http://www.sncb.be

Een schat aan kennis

Een schat aan kennis

Wallonië beschikt over gekwalificeerde human ressources die 20% productiever zijn dan het Europese gemiddelde. Wallonië heeft een zeer ruime keus aan opleidingen in 130 hoge scholen en 9 universitaire centra.

Luchthavens en multimodaliteiten als voordelen

Luchthavens en multimodaliteiten als voordelen

De complementariteit van de verschillende soorten infrastructuur verhoogt de aantrekkelijkheid van Wallonië. Er zijn 6 multimodale platforms (spoorwegen/rivieren/wegen/luchtvaart) en twee gewestelijke luchthavens gevestigd die uitstekend zijn uitgerust om alle activiteiten op het gebied van transport en logistiek te ondersteunen.

© AdN (Agence du Numérique) - 2021